Marsj mot kvinnevold

- innholdet kan være utdatert

Verdensmarsj for kvinner (World March of Women) ble arrangert første gang i 2000. Den tredje marsjen går av stabelen i Bukavu, i provinsen Sør-Kivu i Den demokratiske republikken Kongo (DRC). Marsjen er en omfattende global mobilisering av grupper og organisasjoner som kjemper for utrydding av årsakene til fattigdom og vold mot kvinner.
Under den siste kongressen til den Internasjonale fagbevegelsen (IFS) i Vancouver i juni i år, bekreftet IFS sin prioritering av bekjempelse av alle former for vold som hindrer kvinners rettigheter til å delta fullt ut i samfunnet. Kvinner i det østlige Kongo særlig er utsatt for ekstrem vold begått i massiv skala. I over ti år, har voldtekt og seksualisert vold vært systematisk brukt i regionen som våpen i krig, å spre frykt, og som en metode for etnisk rensing.
IFS har gjentatte ganger fordømt det faktum at til tross for høylytte protester, har den ekstreme volden mot kvinner fortsatt å vokse gjennom årene. Kongolesiske og internasjonale myndigheter er dessverre maktesløse i å få bukt med disse problemene.
Les mer om dette på IFS sine hjemmesider; www.ituc-csi-org.