Marsj mot kvinnevold

Publisert: 12.10.10

– innholdet kan være utdatert

Verdensmarsj for kvinner (World March of Women) ble arrangert første gang i 2000. Den tredje marsjen går av stabelen i Bukavu, i provinsen Sør-Kivu i Den demokratiske republikken Kongo (DRC). Marsjen er en omfattende global mobilisering av grupper og organisasjoner som kjemper for utrydding av årsakene til fattigdom og vold mot kvinner.

Under den siste kongressen til den Internasjonale fagbevegelsen (IFS) i Vancouver i juni i år, bekreftet IFS sin prioritering av bekjempelse av alle former for vold som hindrer kvinners rettigheter til å delta fullt ut i samfunnet. Kvinner i det østlige Kongo særlig er utsatt for ekstrem vold begått i massiv skala. I over ti år, har voldtekt og seksualisert vold vært systematisk brukt i regionen som våpen i krig, å spre frykt, og som en metode for etnisk rensing.

IFS har gjentatte ganger fordømt det faktum at til tross for høylytte protester, har den ekstreme volden mot kvinner fortsatt å vokse gjennom årene. Kongolesiske og internasjonale myndigheter er dessverre maktesløse i å få bukt med disse problemene.

Les mer om dette på IFS sine hjemmesider; www.ituc-csi-org.

Relevante artikler

På forbundskontoret er det ledig en stilling som forbundssekretær innen installasjonsområdet i forhandlingsavdelingen.
På forbundskontoret er det ledig en stilling som forbundssekretær i forhandlingsavdelingen med ansvar for tariffavtalene innen energi- og Spekterområdet.
EL og IT Forbundet er kritisk til mange av regjeringas forslag til endringer i pensjonssystemet. Les vårt innspill fra høringa i Stortingets arbeids- og sosialkomite.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.