Markering av Krystallnatten

Publisert: 05.11.14

– innholdet kan være utdatert

Krystallnatten markerer starten på det sivilisatoriske sammenbruddet i Europa, skriver Antirasistisk Senter på sin nettside.

I løpet av natten mellom 9. og 10. november 1938 i Tyskland og Østerrike ble:

  • 200 jøder ble slått i hjel
  • 267 synagoger brent ned
  • 7 500 butikker ødelagt
  • 26 000 jøder ført til konsentrasjonsleirer

Arrangører av seminar og fakkeltog er det Mosaiske Trossamfund, Antirasistisk Senter og Stopp Hatprat-kampanjen. De markerer Krystallnatten for å minnes ofrene, for å reflektere over hvordan en slik menneskeskapt katastrofe kan være mulig, og for å stå sammen mot fordommer og hat.

Fakkeltoget

Fakkeltoget begynner på Youngstorget klokken 18.00, og går innom flere av de såkalte «snublesteinene», som er nedfelt utenfor hjemmene til jøder som ble deportert under krigen.

Appeller

Abid Raja, stortingsrepresentant, Venstre
Ervin Kohn, forstander, Det Mosaiske Trossamfund
(flere kommer)

Følg med arrangementet på facebook.Relevante artikler

Trenger du håndverker? Da er det lurt å tenke gjennom spørsmålet som nå stilles i den nasjonale Tettpå-kampanjen. Kampanjen skal hjelpe forbrukerne å velge seriøse håndverkere.
Med et solide ja-flertallet i Energiavtale 1-uravstemningen er EL og ITs sentrale tariffoppgjør ferdig. – En stor takk til alle tillitsvalgte og medlemmer, skriver Bjørn Fornes i denne hilsenen.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.