Må delta i fornybarutviklingen

Publisert: 18.11.14

– innholdet kan være utdatert

Det sa Statkrafts konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen fra talerstolen under Zero-konferansen sist uke, skriver Nettverk.

Han forventer store investeringer i fornybarsektoren, inkludert vann:

  • 800 milliarder kroner årlig innen solenergi fram mot 2030, og en tidobling av installerte solcellepanel
  • 640 milliarder kroner årlig innen vindkraft mot 2030
  • 200 milliarder kroner årlig innen biokraft mot 2030
  • 300 milliarder kroner årlig innen biodrivstoff mot 2030
  • 450 milliarder kroner årlig innen vannkraft mot 2030

 – Vindkraftressursene er nesten utømmelige, og vil komme hovedsakelig på land. Men, det er ikke slutt for de store vannkraftutbyggingene. Vann er bestemt den største fornybare kilden vi kan produsere strøm av, sa Rynning-Tønnesen til konferansedeltakerne.

Statkraft-lederen mener Norge må starte produksjon av biodrivstoff og øke på med vind- og vannkraft etter behov.  Han mener også elektrifiseringen må økes for å erstatte annen energiform, inkludert energieffektivisering.

Rynning-Tønnesen mener at fornybarindustrien om 15-30 år blir like viktig som oljeindustrien i dag.

– Vi må posisjonere oss i den økonomiske veksten og vi må eksportere norsk teknologi og kompetanse for at vi skal få en plass i det globale markedet, sa han, og påpekte samtidig at Norge må videreutvikle den metallurgiske industrien: aluminium, magnesium, silisium og sink.

Relevante artikler

Dessuten har vi greid å få en ramme for kommuneoppgjøret på 5,4 prosent, noe som er godt over resultatet fra frontfaget, sier Mette Nord, leder av LO Kommune.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.