Løsning for rumenske telemontører

Publisert: 13.07.15

– innholdet kan være utdatert

Netel er et teleentreprenørselskap som tar mange av oppdragene for NetCom.

Netel hadde en entrepriesekontrakt med det rumenske selskapet RCA, som skulle betale lønn til de rumenske telemontørene. De ungarske montørene fikk ikke den lønnen som ble lovet, en utregning viser at de fikk 7,50 kroner per time.

Elektroarbeidernes fagforening i EL & IT Forbundet i Hordaland/Sogn og Fjordane, arbeidet lenge med saken og klarte gjennom forhandlinger og møter å få til en løsning.

Løsningen er at Netel etterbetaler utestående lønn til de rumenske telemontørene. 

Ove Toska, leder i EL & IT Forbundet i Hordaland/Sogn og Fjordane, er godt fornøyd med at Netel nå har løst saken.

– Selskapet tar ansvar og rydder opp i en situasjon som var vanskelig for alle parter. Ikke minst for våre rumenske venner, sier Ove Toska i en NTB-melding.

Tidligere omtale:

Anmelder selskap for menneskehandel

 

Relevante artikler

Ytterligere 15.509 kan bli tatt ut i streik, med 2530 fra EL og IT Forbundet, hvis ikke partene blir enige under mekling i dag.
10 900 kr lønnstillegg, økning i reisetillegget ved overnatting, og tydeligere vern av ansattes fritid er noen av resultatene fra forhandlingene i Energiavtale I.
Drøyt 3140 elektrikere ved 61 bedrifter vil bli tatt ut i det første streikeuttak dersom elektriker-meklingen ikke fører fram denne uken.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.