Løslat Huber Ballesteros

Publisert: 22.10.13

– innholdet kan være utdatert

Hubert Ballesteros sitter i ledelsen i Colombias største hovedorganisasjon, CUT, ved siden av at han er visepresident i jordbruksarbeidernes fagforbund FENSUAGRO og ledet blant annet organiseringen av den fagforeningsstøttede bevegelsen “Patriotisk marsj”. Da han ble arrestert, organiserte han store streiker over hele landet.

Send en klar melding til de colombianske myndighetene om at vi ikke kan akseptere forfølgelse av fagforeningsaktivister. Kampanjen finner du her.

Colombia og fagorganisering

Colombia er det farligste landet i verden å være fagforeningsaktivist i. I følge FN har nesten 3000 fagforeningsaktivister blitt drept siden 1986. Det første halvåret i 2013 har minst 11 mistet livet. Myndighetene har vært direkte involvert i mange av disse drapene. Ved siden av drap og fysiske angrep er mange fengslet for å få fagforeningsaktivister til å tie.

Relevante artikler

Dessuten har vi greid å få en ramme for kommuneoppgjøret på 5,4 prosent, noe som er godt over resultatet fra frontfaget, sier Mette Nord, leder av LO Kommune.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.