Lønnsforhandlinger i privat sektor

Publisert: 06.03.17

– innholdet kan være utdatert

LO og NHO overleverte mandag 6. mars sine krav i lønnsforhandlingene i privat sektor.

Fristen for enighet er ved midnatt 14. mars.

LO har to hovedmål i oppgjøret, og det er arbeid til alle og rettferdig fordeling. Det betyr et moderat oppgjør som sikrer jobbveksten, men som har en større ramme enn forventet prisstigning.  

Årets oppgjør er et mellomoppgjør. Det betyr at det kun forhandles om lønn, og ikke om alle andre regler i tariffavtalene. Det innebærer også at det er LO som forhandler på vegne av EL og IT Forbundet og andre LO-forbund med medlemmer i privat sektor. Jan Olav Andersen, leder av EL og IT Forbundet, er en del av LOs forhandlingsutvalg.

  • Forhandlingene starter 9. mars.
  • Fristen for enighet er ved midnatt 14. mars.
  • Ved et eventuelt brudd vil det bli mekling med frist ved midnatt 31. mars.

Her kan du lese mer om LOs krav i årets oppgjør.

Relevante artikler

Ytterligere 15.509 kan bli tatt ut i streik, med 2530 fra EL og IT Forbundet, hvis ikke partene blir enige under mekling i dag.
10 900 kr lønnstillegg, økning i reisetillegget ved overnatting, og tydeligere vern av ansattes fritid er noen av resultatene fra forhandlingene i Energiavtale I.
Drøyt 3140 elektrikere ved 61 bedrifter vil bli tatt ut i det første streikeuttak dersom elektriker-meklingen ikke fører fram denne uken.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.