Lofotringen del av sentralnettet

Publisert: 26.06.13

– innholdet kan være utdatert

Lofotringen er en forbindelse i regionalnettet mellom Kanstadbotn og Hinnøy, via Kvitfossen i Lofoten, Melbu, Stokmarknes og Sortland i Vesterålen.  Anleggene eies av i dag av Trollfjord Kraft, Lofotkraft og Statnett.

– Etter en grundig vurdering har OED bestemt å ta inn Lofotringen i sentralnettet, forutsatt at Statnett samtidig overtar hele eierskapet til anleggene. Anleggenes funksjon, sammen med en vedvarende usikkerhet knyttet til om Lofotkraft og Trollfjord Kraft, vil være i stand til å ivareta forsyningssikkerheten i regionen, har vært avgjørende for konklusjonen, sier statssekretær i Olje- og energidepartementet Ane Hansdatter Kismul.

Relevante artikler

Forhandlingene på Stortinget har forbedra det opprinnelige forslaget fra regjeringa, men ved å heve aldersgrensene fratas nå flere muligheten til en verdig avgang fra arbeidslivet.
På forbundskontoret er det ledig en stilling som forbundssekretær innen installasjonsområdet i forhandlingsavdelingen.
På forbundskontoret er det ledig en stilling som forbundssekretær i forhandlingsavdelingen med ansvar for tariffavtalene innen energi- og Spekterområdet.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.