Lofotringen del av sentralnettet

Publisert: 26.06.13

– innholdet kan være utdatert

Lofotringen er en forbindelse i regionalnettet mellom Kanstadbotn og Hinnøy, via Kvitfossen i Lofoten, Melbu, Stokmarknes og Sortland i Vesterålen.  Anleggene eies av i dag av Trollfjord Kraft, Lofotkraft og Statnett.

– Etter en grundig vurdering har OED bestemt å ta inn Lofotringen i sentralnettet, forutsatt at Statnett samtidig overtar hele eierskapet til anleggene. Anleggenes funksjon, sammen med en vedvarende usikkerhet knyttet til om Lofotkraft og Trollfjord Kraft, vil være i stand til å ivareta forsyningssikkerheten i regionen, har vært avgjørende for konklusjonen, sier statssekretær i Olje- og energidepartementet Ane Hansdatter Kismul.

Relevante artikler

Trenger du håndverker? Da er det lurt å tenke gjennom spørsmålet som nå stilles i den nasjonale Tettpå-kampanjen. Kampanjen skal hjelpe forbrukerne å velge seriøse håndverkere.
Med et solide ja-flertallet i Energiavtale 1-uravstemningen er EL og ITs sentrale tariffoppgjør ferdig. – En stor takk til alle tillitsvalgte og medlemmer, skriver Bjørn Fornes i denne hilsenen.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.