LO til politisk streik

Publisert: 08.12.14

– innholdet kan være utdatert

LOs sekretariat, som består av forbundslederne i LO, slår fast at H/Frp-regjeringen med sitt forslag om mer midlertidighet, og en svekket arbeidsmiljølov, er på kollisjonskurs med norsk fagbevegelse.

– Vi advarer Stortinget på det sterkeste mot å vedta dette forslaget, som rokker ved den grunnleggende tryggheten i det norske arbeidslivet. LO-lederen. Vi skal jobbe hardt for å få stortingsflertallet til å avvise dette. Vi må vise at norske arbeidstakere ønsker seg trygge, faste jobber, sier LO-leder Gerd Kristiansen.

Regjeringen foreslår en grense på «nye midlertidige» på 15 prosent. Det kommer i tillegg til dem som er midlertidige i dag. De utgjør omlag ti prosent av antall sysselsatte.

– Det er i praksis et fullt frislipp, og strider mot erfaringene fra andre land, alle råd regjeringen har fått fra arbeidstakerorganisasjonene, statens egne fagetater og forskningsinstitusjonene. Det er den største omveltningen av norsk arbeidsliv på mange tiår, sier LO-lederen.

Les også sekretariatets uttalelse

Relevante artikler

Trenger du håndverker? Da er det lurt å tenke gjennom spørsmålet som nå stilles i den nasjonale Tettpå-kampanjen. Kampanjen skal hjelpe forbrukerne å velge seriøse håndverkere.
Med et solide ja-flertallet i Energiavtale 1-uravstemningen er EL og ITs sentrale tariffoppgjør ferdig. – En stor takk til alle tillitsvalgte og medlemmer, skriver Bjørn Fornes i denne hilsenen.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.