LO støtter Swaziland

Publisert: 14.04.11

– innholdet kan være utdatert

12. april, innledet LOs partner, SFTU (Swaziland Federation of Trade Unions) nasjonale protester i Swaziland. Datoen markerer innføring av unntakstilstand og forbud mot politisk organisering i 1973! Fagbevegelsen krever den eneveldige kongens avgang og demokrati.

SFTU beskrev gårsdagen som en krigssone. 200 ble arrestert, busser ble hindre framkomst og politi og militære dominerte gatene, og brukte batonger, vannkanoner og tåregass mot demonstrantene.  De arrestert ble sluppet fri i går – men nye arrestasjoner fortsetter i dag, inkludert flere sentrale tillitsvalgte. Akkurat nå er SFTU og lærerforbundets kontorer omringet av politiet, og vi frykter massearrestasjoner av faglige ledere. 

LO frykter sikkerheten til våre kamerater. Swaziland bryter faglige rettigheter notorisk; politi og sikkerhetsstyrker er kjent for utenromrettslige drap, tortur og overdreven maktbruk for å stanse legitime, fredelige og lovlige faglige aktiviteter. Første mai 2010 ble Sipho Jele, medlem av SFTU, arrestert og døde under mystiske omstendigheter i arrest. LO er forferdet over situasjonen.

Roar Flåthen har sendt solidaritetshilsen til SFTU i Swaziland. LO vil fortsette å følge situasjonen nøye. 

Relevante artikler

189 forslag til endringer på Landsoverenskomsten for elektrofagene (LOK)

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.