LO slår tilbake

- innholdet kan være utdatert

Dette skriver Frifagbevegelse.no.
Det er i et intervju med Klassekampen i dag at partileder Siv Jensen i Frp går til kraftige utfall mot LO. Hun ser for seg en blå – blå regjering i 2013 og sier: «Streikeviljen går nok i taket blant LO-pampene. Jeg tror LO kommer til å streike for hver minste lille ting». Solbakken påpeker at Frp i Stortinget har uttrykt en organisasjonsfiendtlig holdning.
– Det er utrolig at de vil kaste trepartssamarbeidet på båten når en for eksempel ser hvordan Norge har taklet finanskrisa.
– Kommentar til uttalelsen om LOs streikevilje?
– Streik er et nødvendig våpen vi tyr til når det er grunnlag for det ut fra de spilleregler som gjelder. Det hun serverer her er kun fraser, mener Solbakken.

Krig mot LO


Jensen sier blant annet dette i intervjuet med Klassekampen: «Det er ikke noen tvil om at LOs såkalte strateger allerede nå planlegger hvordan de kan stikke kjepper i hjulene for en ny regjering etter 2013».
Tor–Arne Solbakken mener Frp-lederen her innkasserer en mulig valgseier mer enn to og et halvt år på forskudd. Foreløpig forholder han seg til Stoltenberg-regjeringen. Han minner om at LO skal ha kongress i mai 2013, og at man der vil trekke opp linjene om hva slags samfunnspolitisk utvikling LO ønsker.
– Hvis Frp går imot oss på dette, skal vi nok håndtere det når tida kommer, sier Solbakken. Han mener dermed det er alt for tidlig med krigserklæringer, og understreker at LO forholder seg saklig til enhver regjering.

Mot «LO-pampene»


Jensen sier at hun ikke er imot fagorganisering. «Det er ikke arbeidstakernes rettigheter vi er imot, men LO-pampene», sier hun. Kommentar?
– Det er også bare fraser. Hun er ikke mot fagforeninger hvis medlemmene bare betaler kontingent og ikke krever noe. Men med en gang det blir et aktivt faglig fellesskap med kollektive avtaler og kollektive forhandligner er hun imot, mener LOs nestleder.
Les hele intervjuet med Solbakken her.

Frykter greske tilstander


Arbeiderpartiets nestleder er i harnisk over Siv Jensens utspill i Klassekampen i går, der Frp-lederen varslet kraftige kutt i offentlige budsjetter og full krig mot LO dersom partiet kommer i regjering ved neste korsvei.
– Går man til krig mot fagbevegelsen, får man krig tilbake, sier Helga Pedersen til Klassekampen. Hun frykter Frp i regjering vil føre til greske og franske tilstander i norske gater.
– Fremskrittspartiets holdning til LO er ikke bare en trussel mot fagbevegelsen og arbeidstakeres rettigheter, men mot hele konkurranseevnen i norsk økonomi, sier Helga Pedersen.
Les hele saken i Klssekampen her.