LO foreslår statlig eierkapitalfond

Publisert: 11.01.11

– innholdet kan være utdatert

LO tar til etterretning at Orkla har inngått en avtale med China National Bluestar om kjøp og salg av Elkem.

– Nå er det viktig at bedriftene som omfattes kan fortsette å videreutvikle sin virksomhet i Norge og at salget kan bidra til nye markeder for disse, sier LO-leder Roar Flåthen.

Flåthen mener salget blir en prøvestein på hvordan kinesiske investorer vil opptre i Norge, både når det gjelder å ha aktivitet her i landet, forholde seg til norsk samarbeidskultur og utvikle relasjonene mellom Norge og Kina.

LO-lederen ønsker en debatt om norsk eierskap.

– Salget av Elkem bekrefter LOs bekymring for at det norske private kapitalmarkedet er for svakt for å sikre norsk eierskap når viktige virksomheter er til salgs. Ofte er det slik ved større salg at det ikke er noe alternativ til utenlandsk kapital.

– Nå må vi se på hvilke erfaringer dette salget gir. LO er opptatt av hvordan vi kan få til langsiktige og gode industrielle løsninger. I et innspill til den nye eierskapsmeldingen gjentar vi forslaget fra det tidligere eierskapsutvalget om å opprette et statlig eierkapitalfond som sammen med private norske, og også i mange tilfeller utenlandske investorer, kan bidra til å videreutvikle nye gode ideer og prosjekter i Norge, eller sikre norsk forankring ved salg av viktige strategiske bedrifter, sier Flåthen.

Relevante artikler

Styrking av medlemmene økonomi er en prioritet. Vil endre hvordan lønna reguleres i mellomoppgjørene
Klokka 04.00 natt til onsdag 17. april ble det brudd i tarifforhandlingene mellom EL og IT Forbundet og NHO på Telenoroverenskomsten
Her kan de lese kravene som EL og IT Forbundet fremmer på Landsoverenskomsten for elektrofagene (LOK).

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.