LO er i Durban

Publisert: 06.12.11

– innholdet kan være utdatert

LO har en plass i den norske forhandlingsdelegasjonen. LOs klimarådgiver Anne-Beth Skrede innehar denne plassen.

Fagbevegelsen vil fortsatt vektlegge rettferdig omstilling – Just Transition, og arbeide for at COP17 gir ILO mandat til å jobbe med dette.

-De viktigste punktene under årets forhandling er å få på plass det grønne klimafondet, samt å sikre en fortsettelse av forpliktelsene fra Kyoto protokollen i mangel av en ny, bindende, global avtale sier Skrede.

-Det er ikke mange som tror vi får se noe mirakel i Durban. Det er ingen utsikter for en ny global klimaavtale som forplikter alle land, og det ser også dårlig ut for å komme i havn med hva som skal skje etter utløpet av Kyoto-protokollen. Likevel vil det være viktige skritt på veien dersom klimafondet kommer på plass. Mekanismen for utvikling og overføring av teknologi er også mulig å komme i mål med her i Durban, sier Anne-Beth Skrede.

Kliimattoppmøtet i Durban i Sør-Afrika startet 28. november og avsluttes 9. desember.

Følg LOs representant på klimamøtet på www.lo.no/cop17

Relevante artikler

Trenger du håndverker? Da er det lurt å tenke gjennom spørsmålet som nå stilles i den nasjonale Tettpå-kampanjen. Kampanjen skal hjelpe forbrukerne å velge seriøse håndverkere.
Med et solide ja-flertallet i Energiavtale 1-uravstemningen er EL og ITs sentrale tariffoppgjør ferdig. – En stor takk til alle tillitsvalgte og medlemmer, skriver Bjørn Fornes i denne hilsenen.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.