Ledige sommerjobber

Publisert: 18.05.10

– innholdet kan være utdatert

Det er rundt 1.600 ledige sommerjobber fordelt på alle landets fylker. Av de ledige sommerjobbene er 271 i Oslo, 196 i Hordaland og 61 i Troms. Men i alle fylker er det jobber å finne.

I fjor sommer begrenset finanskrisen sommerjobbtilbudet sterkt. I år er det betydelig flere sommerjobbannonser. Det er mye å velge i for ungdom som vil jobbe til sommeren. Handels- og servicenæringen og helsesektoren topper tilbudslisten. Men det er et variert tilbud av jobber. 

Færre hos Nav
Mens Finn Jobb melder om flere annonser om ledige sommerjobber, melder Nav om en nedgang i antall innmeldte sommerjobber til dem hittil i år. Hittil i år er det meldt inn 11.800 sommerjobber til Nav. Dette er en nedgang på 11 prosent sammenlignet med i fjor.

Det var god tilgang på sommerjobber i januar og februar, så gikk det noe ned igjen i mars og april.

Det totale antallet sommerjobber er likevel vesentlig høyere enn de 11.800 som er meldt inn til Nav. Mange jobber avtales direkte med bedriftene.

Mange muligheter

Finn.no og Deltidsjobb.no er også adresser der man kan søke etter sommerjobb. Lokalaviser og oppslagstavler på butikker og busstasjoner kan også være gode kanaler for å finne en jobb. For studenter og ungdom som er blitt noen år og som har begynt å sondere terrenget for en spesiell yrkesutdannelse, er det et godt tips å oppsøke aktuelle arbeidsgivere direkte.

Relevante artikler

1. januar 2024 fornyes forsikringene i medlemskapet ditt og du får nye vilkår.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.