Lav desember-strømpris

Publisert: 03.01.12

– innholdet kan være utdatert

Også i 2012 ser strømprisene ut til å holde seg lave. En husstand med et årsforbruk på 20 000 kWh kan regne med ca 2000 kroner i lavere strømregning første kvartal sammenliknet med samme periode i fjor, basert på dagens prisprognoser.

Mye nedbør

– Årsaken er først og fremst at det kom mye nedbør i fjor høst og at det har vært mildt vær med lavt forbruk. I tillegg har svensk kjernekraftproduksjon gått som normalt, sier administrerende direktør Oluf Ulseth i Energi Norge.

I 2010 produserte vi 7,5 TWh (milliarder kWh) mindre enn vi brukte i Norge, grunnet lite nedbør og ekstrem kulde. I 2011 ser situasjonen ut til å bli motsatt.

– Det er mye som tyder på at vi går mot større variasjoner i været fremover, noe som påvirker både produksjon og forbruk. Det vil gjøre oss enda mer avhengige av utveksling av kraft med utlandet, for å sikre kraftforsyning i tørrår og avsetning av overskuddskraft i våtår, sier Ulseth

Relevante artikler

Dessuten har vi greid å få en ramme for kommuneoppgjøret på 5,4 prosent, noe som er godt over resultatet fra frontfaget, sier Mette Nord, leder av LO Kommune.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.