Langtidsfrisk med svensk metode

Publisert: 16.01.14

– innholdet kan være utdatert

Langtidsfrisk er både en metode og et konsulentfirma som jobber litt annerledes. I stedet for vanlige konsulentoppdrag hos kundene, lærer Eva kundene å gjøre jobben selv. Nærmere ett hundre norske bedrifter har deltatt så langt, skriver Olav Kvernes hos Idébanken.org. 

Skjult potensial

Å jobbe godt og effektivt er meningsfullt og det skaper engasjement. Men det kan ta tid fordi det tar tid å endre menneskenes holdninger og atferd.

Et kjernespørsmål i Langtidsfrisk er ”Hvordan skal det være når det er som best?”.

– Utfordringen er å få en fremmende tenkemåte og arbeidsmåte inn i kulturen. Det er derfor spesielt viktig at topplederne er med på opplæringen og at ildsjeler drar lasset i begynnelsen, sier Eva Ljungkvist til Idébanken.org.

Fakta om metoden

Begrepet Langtidsfrisk ble skapt av Johnny Johnsson. Han var bedriftslege på Stora Enso Fors i Sverige. På begynnelsen av 1990-tallet gjennomførte han en studie av medarbeidere som holder seg friske over tid. Frem til da var det nesten ikke skrevet noe om friske mennesker og hva som kjennetegner situasjonen for medarbeidere med lite sykefravær.

Langtidsfrisk er nært knyttet til Verdens helseorganisasjons begrep om helsefremmende arbeidsplasser.

Les mer på www.langtidsfrisk.com


Relevante artikler

Klokka 04.00 natt til onsdag 17. april ble det brudd i tarifforhandlingene mellom EL og IT Forbundet og NHO på Telenoroverenskomsten
Her kan de lese kravene som EL og IT Forbundet fremmer på Landsoverenskomsten for elektrofagene (LOK).
The Electricians’ and IT Workers’ Union has submitted demands on several fronts.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.