Lager veiledning om flåtestyring

Publisert: 12.01.10

– innholdet kan være utdatert

Bruken av GPS og kontroll av firmabiler øker. Økningen faller sammen med skattemyndighetenes behov for bedre kontroll ved bruk av firmabiler. Datatilsynet er derfor i dialog med skattemyndighetene om regler for hvor detaljert og hvor lenge data for bilbruk skal lagres.

Ubevisst innføring

Det finnes flere systemer for elektroniske kjørebøker som inneholder mye mer informasjon enn det som er nødvendig for å dokumenter bilbruken. Ifølge Datatilsynet er det ikke bestandig arbeidsgivere vurdere og tenker over om systemene krenker de ansattes personvern. Datatilsynet mener arbeidsgivers overvåking av ansatte går for langt, skriver Aftenposten.

Mangler sikkerhet og internkontroll

I fjor gjorde Datatilsynet en del kontroller hos virksomheter som har innført flåtestyring. Kun én av seks virksomheter hadde internkontroll i henhold til personopplysningsloven. Virksomhetene manglet også dokumentasjon for sikkerheten ved informasjonen som ble hentet inn via de elektroniske kjørebøkene.

Les hele artikkelen i Aftenposten.

Relevante artikler

Etter tre dager med forhandlinger ble EL og IT Forbundet og Fornybar Norge enige.
Kl. 1800. torsdag 23. mai brøt EL og IT Forbundet forhandlingene med Abelia om IKT-overenskomsten.
Dersom meklingen mellom EL og IT Forbundet og NHO Elektro ikke fører fram skal det streikes i disse bedriftene.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.