Lager veiledning om flåtestyring

Publisert: 12.01.10

– innholdet kan være utdatert

Bruken av GPS og kontroll av firmabiler øker. Økningen faller sammen med skattemyndighetenes behov for bedre kontroll ved bruk av firmabiler. Datatilsynet er derfor i dialog med skattemyndighetene om regler for hvor detaljert og hvor lenge data for bilbruk skal lagres.

Ubevisst innføring

Det finnes flere systemer for elektroniske kjørebøker som inneholder mye mer informasjon enn det som er nødvendig for å dokumenter bilbruken. Ifølge Datatilsynet er det ikke bestandig arbeidsgivere vurdere og tenker over om systemene krenker de ansattes personvern. Datatilsynet mener arbeidsgivers overvåking av ansatte går for langt, skriver Aftenposten.

Mangler sikkerhet og internkontroll

I fjor gjorde Datatilsynet en del kontroller hos virksomheter som har innført flåtestyring. Kun én av seks virksomheter hadde internkontroll i henhold til personopplysningsloven. Virksomhetene manglet også dokumentasjon for sikkerheten ved informasjonen som ble hentet inn via de elektroniske kjørebøkene.

Les hele artikkelen i Aftenposten.

Relevante artikler

Trenger du håndverker? Da er det lurt å tenke gjennom spørsmålet som nå stilles i den nasjonale Tettpå-kampanjen. Kampanjen skal hjelpe forbrukerne å velge seriøse håndverkere.
Med et solide ja-flertallet i Energiavtale 1-uravstemningen er EL og ITs sentrale tariffoppgjør ferdig. – En stor takk til alle tillitsvalgte og medlemmer, skriver Bjørn Fornes i denne hilsenen.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.