Kvinner rammes mest ved midlertidighet

Publisert: 25.09.14

– innholdet kan være utdatert

Selv om forslagene er ment å være kjønnsnøytrale, rammer de kvinner hardere enn menn. Og de negative virkningene for likestillingsdimensjonen har til nå fått mindre oppmerksomhet i debatten.

Graviditetsdiskriminering

Diskriminering som følge av graviditet og foreldrepermisjon, er det enkeltområdet likestillings- og diskrimineringsombudet får flest henvendelser om. Hvis det blir enklere å ansette folk i midlertidige stillinger, er vi redd for at dette spesielt vil gå ut over kvinner i fertil alder.

De nye reglene om midlertid ansettelse vil i større grad fungere som en sorteringsmekanisme, som vil ramme gravide ekstra hardt. Det kommer åpenbart ikke til å fungere som et springbrett inn i arbeidslivet for unge, gravide kvinner. Heller tvert i mot.

Regjeringen har plikt til å utrede de likestillingsmessige konsekvensene alle nye forslag kan få. Vi kan ikke se at regjeringen har gjort jobben sin i dette tilfellet.

Det skriver LO, YS og Unio i en felles kronikk. 

Les hele kommentaren.

Relevante artikler

EL og IT Forbundet fordømmer de brutale angrepene på sivile, både i Palestina og Israel.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.