Kvinnedagen 2011

Publisert: 08.03.11

– innholdet kan være utdatert

– LO avholder arrangement med fokus på kvinnehelse og kvinnebevegelsen har mange arrangementer rundt om i landet. Dagen idag er en god anledning til å diskutere likestillingsspørsmål med arbeidskamerater, f.eks likelønn, lovfestet rett til heltid og garderobeforhold for jenter på byggeplasser, sier forbundssekretær Reidunn Wahl i EL & IT Forbundet.

LOs nestleder Gerd Kristiansen og Hovedkasserer Ellen Stensrud stiller seg i spissen for LOs aksjon og deltar i postkortaksjonen på t-banestasjonene ved Oslo S og Nationalteateret.

Professor Berit Schei, Statssekretær Tone Toften, artisten Kari Svendsen og LOs Gerd Kristiansen deltar på LOs 8. mars arrangement i  Oslo Kongressenter, Spiseriet Møller kl. 12.00 til 14.00. 

BWI med videoer

Den Internasjonale byggnings- og trearbeiderføderasjonen markerer kvinnedagen ved å vise videoer, skrive artikler og fremheve kvinners historie innen deres bransjer. De bruker hele denne uka på sin markering.

I fjor var videohistoriene en stor suksess og de håper på enda flere treff på hjemmesiden sin i år. Se videoene på www.bwint.org.

EPSU krever handling

Den europeiske føderasjonen for offentlig ansatte (EPSU) krever i anledning dagen at kvinnelønn, kvinners arbeidsvilkår og sosiale forhold skal løftes. Kvinnedagen har i år blitt markert i 100 år. EPSU krever at de tikke tar 100 år til før kvinner har full likestilling på arbeidsmarkedet.

Les hele uttalelsen fra EPSU på hjemmesidene deres.

 

Relevante artikler

Dersom meklingen mellom EL og IT Forbundet og NHO Elektro ikke fører fram skal det streikes i disse bedriftene.
Onsdag 22. mai startet forhandlingene mellom EL og IT Forbundet og Fornybar Norge i Næringslivets Hus i Oslo.
22. og 23. mai avholdes forhandlinger på IKT-overenskomsten mellom EL og IT Forbundet og Abelia.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.