Kvinnedagen 2010:Ei lønn å leve av!

Publisert: 25.02.10

– innholdet kan være utdatert

LOs arrangement starter kl. 14.00 i Kongressenteret i Oslo. Kari Slaatsveen og Sunniva Ørstadvik skal også innlede omkring hovedtemaet for dagen.

LO planlegger i tillegg å ha en liten aksjon 8. mars på t-banestasjonene på Oslo S og Nationalteateret kl 0730-0900. De skal dele ut postkort om likelønn og gratulere med kvinnedagen.

Kvinnedagen vil markeres på ulike måter rundt om i landet. LO i Oslo vil starte sitt arrangement fra Youngstorget kl. 18.00. Hovedparolen for dagen i Oslo er: Nei til kvinnelønn – spreng rammene – likelønnspott nå! 

Hovedappellen på Oslo-arrangementet er ved Gerd Kristiansen, nestleder i LO. Hun skal snakke om likelønn og sykelønn. Susan Rakhsh fra Solidaritetsnettverk for iransk kvinnebevegelse i Norge vil holde en internasjonal appell. Ungdomsappellen mot vold og trakassering holdes av Nisrin El Morabit, nestleder Oslo SU. Åse Kleveland og Hank & Mari skal stå for det kulturelle innslaget.

Fafos forskere feirer den internasjonale kvinnedagen med å invitere til formiddagsseminar mandag 8. mars 2010 kl 09-12. Seminaret startes med å by på smakebiter fra Fafos forskning om kvinner, migrasjon og arbeid.  Deretter trekkes de store linjene fra 1970-tallets kampsaker og fram til dagens debatt om likestilling og integrering blant kvinner med annen bakgrunn enn etnisk norsk. Et overordnet  spørsmål er hva som er de største utfordringer i likestillingsdebatten i nåtidens Norge.


Relevante artikler

EL og IT Forbundet er tilstede med egen stand på Eliaden på Lillestrøm 28-30 mai.
Etter tre dager med forhandlinger ble EL og IT Forbundet og Fornybar Norge enige.
Kl. 1800. torsdag 23. mai brøt EL og IT Forbundet forhandlingene med Abelia om IKT-overenskomsten.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.