Krever svar fra Støre

Publisert: 13.02.15

– innholdet kan være utdatert

På partiets landsstyremøte denne uken varslet leder Jonas Gahr Støre om at Ap skal satse på fornybar, kraftkrevende industri. Det kan få konsekvenser for og en mer kritisk holdning til salg av kraft til utlandet.

– "Vi er åpne for kraftkabler til utlandet, men jeg setter foten litt ned og spørs om ikke denne kraften heler kunne vært brukt i Norge", sa Støre til Klassekampen

Nå krever forbundsleder Hans O. Felix en avklaring fra partilederen om hva han mer. 

– Hva mer Støre om at han vil sette ned foten? Trekkes de gitte konsesjonene tilbake eller betyr det at vi skal tenke oss godt om før nye konsesjoner for kabler legges, sier Felix til Klassekampen og han viser til at Stortinget har gitt tillatelse til kabler til Tyskland og England.

Den første er det gitt kontrakter for, kabelen til England ligger et par år fram i tid.

– Vi ønsker et klart svar fra Støre, sier Felix til KK. 

Ap skal forøvrig nedsette et utvalg for industripolitikk som blant annet skal se på partiets kraftpolitikk.

Relevante artikler

– Har vært et behov lenge, sier EL og IT Forbundet, som ønsker satsningen velkommen.
– Utredningsarbeidet må starte så fort som mulig, utrykte EL og IT Forbundet når de i dag møtte statssekretæren i kommunal og distriktsdepartementet.
Regjeringa foreslår grep for å få fart på energieffektiviseringen i bygg i statsbudsjettet for 2023. EL og IT Forbundet hadde forventet mer.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.