Krever gransking av drap

Publisert: 29.04.14

– innholdet kan være utdatert

Carlos Mejia var ansatt i radiostasjonen Radio Progreso, som den 11. april ble myrdet i sitt hjem etter å ha mottatt flere alvorlige trusler.

Carlos Mejia hadde fått tilkjent at han og hans 17 kollegaer i Radio Progreso hadde spesielt behov for beskyttelse etter å ha mottatt en rekke drapstrusler, men de ansatte ved radiostasjonen forteller at de aldri fikk slik beskyttelse fra myndighetene. «Det er alvorlig at Mejia, som hadde fått tilkjent beskyttelse, blir drept», står det i brevet.

Det er Norsk Folkehjelps partnerorganisasjon i Honduras, ERIC (Equipo de Reflexión, Investigación y Comunicación), som driver radiostasjonen. EL & IT Forbundet støtter Norsk Folkehjelps arbeid i Honduras og en delegasjon derfra var på besøk i landet i februar 2014. Da møtte de representanter for ERIC og Radio Progreso som har ført an i kampen for å belyse vold og menneskerettighetsbrudd i landet etter kuppet i 2009.

I brevet ber forbundsleder i EL & IT Forbundet, Hans O. Felix, sammen med generalsekretær i Norsk Folkehjelp, Liv Tørres, om at drapet på Carlos Mejia blir nøye etterforsket og at de skyldige må bringes for retten. De understreker også viktigheten av at de ansatte i ERIC og Radio Progreso mottar tilstrekkelig beskyttelse i fremtiden.

Her er brevet til honduranske myndigheter (skrevet på spansk).

Relevante artikler

Forhandlingene på Stortinget har forbedra det opprinnelige forslaget fra regjeringa, men ved å heve aldersgrensene fratas nå flere muligheten til en verdig avgang fra arbeidslivet.
På forbundskontoret er det ledig en stilling som forbundssekretær innen installasjonsområdet i forhandlingsavdelingen.
På forbundskontoret er det ledig en stilling som forbundssekretær i forhandlingsavdelingen med ansvar for tariffavtalene innen energi- og Spekterområdet.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.