Krever faglige rettigheter i Tyrkia

Publisert: 27.07.12

– innholdet kan være utdatert

De oppsagte arbeiderne er fortsatt utestengt fra arbeidsplassen og de er under massive og regelmessige angrep og trusler fra sikkerhetsstyrkene. Siden mai har arbeiderne blitt arrestert tre ganger.

Mangler godkjenning

Arbeidsdepartementet har ikke godkjent dokumenter som gir arbeiderne rett til å starte kollektive forhandlinger og departementet hevder at det ikke finnes en hjemmel for å gjøre det.

Ratifisert avtaler

Jyrki Raina, generalsekretær i IndustriALL Global Union, påpeker i et brev til arbeidsministeren at Tyrkia har ratifisert internasjonale konvensjoner om arbeidstakeres rett til faglige rettigheter.

Krever ny ledelse

Arbeiderne ved Togo Footwear krever at de organiserte får tilbake jobbene, krever nye folk i bedriftens ledelse og at det tyrkiske Arbeidsdepartementet griper inn og sørger for faglige rettigheter og retten til kollektive forhandlinger.

Onlinekampanje

IndustriALL Global Union har startet en onlinekampanje til støtte for arbeiderne, og føderasjonen ønsker støtte og at du sender en melding til den tyrkiske arbeidsministeren Celik, Mr. Ahmet Kuşgöz.

Relevante artikler

Dessuten har vi greid å få en ramme for kommuneoppgjøret på 5,4 prosent, noe som er godt over resultatet fra frontfaget, sier Mette Nord, leder av LO Kommune.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.