Krever 1,8 milliarder svenske kroner

Publisert: 29.01.13

– innholdet kan være utdatert

Troms Kraft krever nærmere 1,8 milliarder svenske kroner av revisorselskapet Grant Thornton Sweden AB. Selskapet mener at revisjonen av datterselskapet Kraft & Kultur ikke er utført i henhold til svensk aksjelov, svensk regnskapslovgivning og god revisjonsskikk i Sverige.

Fra lønnsomt til insolvent

– Revisjonen har godkjent at Kraft & Kultur har blitt fremstilt som et lønnsomt selskap, mens det i virkeligheten var insolvent. Troms Kraft er blitt påført et betydelig økonomisk tap som følge av revisors uaktsomhet. Derfor stevner vi Grant Thornton inn for retten, sier konstituert konsernsjef Semming Semmingsen i Troms Kraft.

Saken gjelder regnskapsårene fra og med 2003 til og med 2010, og stevningen sendes Stockholms tingsrätt tirsdag, opplyser Troms Kraft.

Les mer på na24.no og aftemposten.no.

Les hele stevningen her.

Relevante artikler

Dessuten har vi greid å få en ramme for kommuneoppgjøret på 5,4 prosent, noe som er godt over resultatet fra frontfaget, sier Mette Nord, leder av LO Kommune.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.