Kraftuenighet om igjen

Publisert: 08.12.11

– innholdet kan være utdatert

Ja til økt kraftutveksling og CO2-kompensasjon, mener LO, Norsk Industri og Energi Norge, men Industri Energi vil ikke ha flere utenlandskabler.

Splittelse i LO

Dermed er det splittelse i LO i spørsmålet om man skal ha flere strømkabler til utlandet. Forbundsleder Leif Sande i Industri Energi mener det vil føre til økte strømpriser og at det vil være en trussel mot forsyningssikkerheten for norsk industri og norske husholdninger.

Forbundsleder Hans Felix i EL & IT Forbundet går kraftig i rette med Leif Sande:

– Dette er den samme retorikken som Energi Industri har brukt i årevis. Det er tilbakevist og dokumentert som skremselspropaganda. Jeg skal gi Leif Sande medhold i at den plattformen de tre organisasjonene har kommet fram til, ikke har skjedd i samarbeid med forbundene, men LO har imøtekommet oss på en del punkter underveis. Dermed er resultatet akseptabelt, sier Felix.

Hans Felix viser til at det har vært to ekstremvintre i det siste, og at vi da ikke under noen omstendigheter ville hatt nok vann i magasinene, altså var vi helt avhengig av utlandet.

– Den avhengigheten har vi hatt i mange år, men i åtte av ti år har vi nettoeksport av strøm, sier han til LO-Aktuelt.

De tre organisasjonene (LO, Norsk Industri og Energi Norge) bak plattformen organiserer til sammen 870 000 arbeidstakere og 2500 energi- og industribedrifter, og vil sammen og hver for seg arbeide for kravene som ligger i fellesplattformen. Men det er altså en hake ved det hele, nemlig at LO-forbundet Industri Energi har trukket seg fra hele samarbeidet. EL & IT Forbundet har aldri vært inne.

Relevante artikler

1. januar 2024 fornyes forsikringene i medlemskapet ditt og du får nye vilkår.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.