Knusende seier i Arbeidsretten

Publisert: 11.03.13

– innholdet kan være utdatert

Arbeidsretten har i dag slått fast at EL & IT Forbundet kan benytte seg av streik til støtte for kravet om opprettelse av overenskomst i Atea AS.

Bakgrunn for saken er at bedriften hevdet at en lokal inngått protokoll var å forstå som en tariffavtale og at det dermed var fredsplikt.

 Dommen er enstemmig og gir dermed full seier til forbundet.

– Dommen fastslår at EL & IT Forbundet kan, om nødvendig, streike for å opprette en overenskomst i bedriften. Dommen er også prinsipiell viktig fordi den slår tilbake arbeidsgivernes forsøk på å begrense streikeretten, sier forhandlingsleder Jan Olav Andersen, som er meget godt fornøyd med Arbeidsrettens avgjørelse.

For mer informasjon, kontakt:

Forhandlingsleder Jan Olav Andersen, mobil 908 55 826.

Arbeidsrettens enstemmige dom:

 «Avtalen av 13. april 2011 mellom EL & IT forbundets klubb ved Umoe IKT AS og styreformann i Umoe IKT AS/administrerende direktør i Atea AS er ikke til hinder for at de tidligere ansatte i Umoe IKT AS tas ut i streik til støtte for et krav om tariffavtale mellom EL & IT Forbundet og Atea AS.»

Relevante artikler

189 forslag til endringer på Landsoverenskomsten for elektrofagene (LOK)

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.