Kjøper nødhjelpspakker til flyktninger

Publisert: 27.11.12

– innholdet kan være utdatert

– I en nødhjelpspakke finnes det mat slik at en familie på fem personer skal klare seg i en måned, sier Christina Johnsen i Norsk Folkehjelp.

Én pakke koster 300 kroner og forbundet har dermed sikret mat til 100 syriske familier i en måned.

Fakta om konflikten i Syria.

Tusenvis på flukt

I forrige uke utfordret Norsk Folkehjelp fagbevegelsen til å være med i pakkestafett for å støtte syriske flyktninger. FN anslår at tallet på syriske flyktninger i nabolandene passerer 700 000 før nyttår. Per november er det rundt 1,5 millioner internt fordrevne i Syria som følge av borgerkrig og kamphandlinger.

HK, EL & IT og Fellesforbundet

Først ute til å ta utfordringen var Handel og Kontor, som igjen utfordret EL & IT Forbundet. Hovedkasserer Terje Olsson tok utfordringen på strak arm. Olsson har sendt stafettpinnen videre til Fellesforbundet.

Oppfordrer hele organisasjonen

– Vi har besluttet og gi 30.000 kroner til innsamlingsprosjektet og vi ønsker også at lokale klubber, fagforeninger og distrikter, ja hele organisasjon, bidrar, sier hovedkasserer Olsson.

Mål om 1 million

Norsk Folkehjelp håper at skal kunne nå 1 million kroner når innsamlingen er over. Generalsekretær i Folkehjelpa Liv Tørres har akkurat besøkt en leir for syriske flyktninger i Irak. Vinteren står for tur og behovet for hjelp er prekært, rapporterer hun.

Hvordan du kan hjelpe

Send en SMS med «Syria» til 2160 (200 kr)
Ring givertelefonen 820 44 750 (200 kr)
Gi et ønsket beløp direkte via bank til kontonummer 5005 14 00000.

Relevante artikler

På forbundskontoret er det ledig en stilling som forbundssekretær innen installasjonsområdet i forhandlingsavdelingen.
På forbundskontoret er det ledig en stilling som forbundssekretær i forhandlingsavdelingen med ansvar for tariffavtalene innen energi- og Spekterområdet.
EL og IT Forbundet er kritisk til mange av regjeringas forslag til endringer i pensjonssystemet. Les vårt innspill fra høringa i Stortingets arbeids- og sosialkomite.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.