Kjempe videre for energisaker

- innholdet kan være utdatert

Regjeringen vil fjerne kompetanseforskriftens bemanningskrav. Forskriften ble vedtatt ved oppstart av landsmøtet i mars 2011 og skal være implementert i alle selskapene.
– Bemanningskravene fikk vi gjennomslag for med godt fagligpolitisk samarbeid med den rødgrønne regjeringen. De kravene må vi fortsette å kjempe for, understreket Felix.
Etter en generell innledning om valget, den nye regjeringen og dens forbundsfeller i Stortinget; V og KrF, gikk Felix over til å snakke om det som regjeringen har nedfelt om energi.

Bestå eller forvinner?


– Selv om vi har en mindretallsregjering, har samarbeidspartene V og KrF så sammenfallende holdninger med regjeringen, at vi kan forvente flertall for endringer i mange lover og forskrifter. Framover får vi erfare om det vi har kjempet for er det vi fortsatt kommer til å beholde, påpekte Felix.

Energiplattform


Forbundsleder gikk gjennom regjeringspartienes politiske meningsendringer i flere energisaker, som privatisering av sektoren, hjemfall og Statkrafts posisjon.
– Underveis har H og Frp skiftet mening når det gjelder en del saker, men kan vi stole på at det de sier nå er det de egentlig mener, undret Felix.
Han tok forsamlingen videre og presentere det regjeringen vil.


– Den blåblå regjeringen har et annet syn på utleieforskriften (utleie av kraftverk) og reglene kan endres til 30 pluss 30 år dagens regel er 15 år). Det strider mot forbundets holdning,og vi er også kritiske til den forskriften som ble vedtatt, sa Felix.