Kjeltringstreker i Mudenia

Publisert: 08.08.14

– innholdet kan være utdatert

Dagens Næringsliv skrev i går om saken i papirutgaven. Mudenia Elektro as ble slått konkurs i Øst-Finnmark tingrett etter at selskapet unnlot å gjøre opp et skattekrav på syv millioner kroner.

Samme dag som selskapet ble slått konkurs ble det opprettet et nytt selskap med samme navn, samme ledelse og samme adresse som i selskapet som gikk konkurs.

110 ansatte

Mudenia hadde 110 ansatte. Nå har EL & IT Forbundet bedt LOs juridiske avdeling om hjelp til å få en oversikt over de ansattes lønnskrav. Foreløpig er kravet oppe i 1,5 millioner kroner. I tillegg kommer obligatorisk tjenestepensjon som ikke er innbetalt på mange år for enkelte ansatte.

Kjeltringstreker

EL & IT Forbundet kjenner bedriften godt fra før. Forbundet har vært inne for å hjelpe de ansatte å få ut lønn og feriepenger tidligere.

– Når selskapet oppretter et nytt selskap samtidig som de går konkurs er det regelrett kjeltringstreker, sier forbundssekretær Jan Henrik Larsen.

Larsen mener selskapet utnytter offentlige ordninger som lønnsgarantifondet og konkursinstituttet.

– Sånne folk bør ikke få drive næringsvirksomhet, sier Larsen til Dagens Næringsliv.

Relevante artikler

189 forslag til endringer på Landsoverenskomsten for elektrofagene (LOK)

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.