Kandidaten: Kai-Otto Helmersen

- innholdet kan være utdatert

Utdannet montør og p.t. leder av Elektromontørenes Forening. Stiller til valg for Rødt i Ås kommune.

Hva er dine hjertesaker?

– Utnyttelse av arbeidsfolk, sosial dumping, arbeidslivskriminalitet og profitt i velferden er et økende problem. Kommunene og staten må bruke sin innkjøpsmakt for å forhindre dette, vi kan ikke akseptere at våre felles penger brukes på ulovligheter og andres profitt.

Fast arbeid og forutsigbar arbeidshverdag uten ufrivillig deltid i kommunen er også viktig. Sosial boligpolitikk og utvikling av lokalmiljøet, samt gode tilbud for barn, unge og voksne i etableringsfasen er viktige oppgaver for kommunene.

Hvordan påvirker din yrkesbakgrunn ditt politiske engasjement?

– Når man var så heldig som meg å få læreplass i en bedrift med en klubb som har lange tradisjoner med høy aktivitet og engasjement, så får man det litt inn med morsmelken. Det å si ifra har alltid vært viktig. Om jeg har vært på byggeplass, serviceoppdrag eller faste kunder. Jeg har ikke vært så politisk interessert i ungdommen, det har kommet etter at jeg var tillitsvalgt i noen år.

Hva gjør du når du skal slappe av?

– Lager mat. Drar på turer med familien. (Som regel i Norge, Sverige eller Danmark). Streamer noen serier og dokumentarer på TV eller hører på podkast.