Kandidaten: Kai-Otto Helmersen

Publisert: 30.08.19

– innholdet kan være utdatert

Utdannet montør og p.t. leder av Elektromontørenes Forening. Stiller til valg for Rødt i Ås kommune.

Hva er dine hjertesaker?
– Utnyttelse av arbeidsfolk, sosial dumping, arbeidslivskriminalitet og profitt i velferden er et økende problem. Kommunene og staten må bruke sin innkjøpsmakt for å forhindre dette, vi kan ikke akseptere at våre felles penger brukes på ulovligheter og andres profitt.

Fast arbeid og forutsigbar arbeidshverdag uten ufrivillig deltid i kommunen er også viktig. Sosial boligpolitikk og utvikling av lokalmiljøet, samt gode tilbud for barn, unge og voksne i etableringsfasen er viktige oppgaver for kommunene.

Hvordan påvirker din yrkesbakgrunn ditt politiske engasjement?
– Når man var så heldig som meg å få læreplass i en bedrift med en klubb som har lange tradisjoner med høy aktivitet og engasjement, så får man det litt inn med morsmelken. Det å si ifra har alltid vært viktig. Om jeg har vært på byggeplass, serviceoppdrag eller faste kunder. Jeg har ikke vært så politisk interessert i ungdommen, det har kommet etter at jeg var tillitsvalgt i noen år.

Hva gjør du når du skal slappe av?
– Lager mat. Drar på turer med familien. (Som regel i Norge, Sverige eller Danmark). Streamer noen serier og dokumentarer på TV eller hører på podkast.

Relevante artikler

– Utredningsarbeidet må starte så fort som mulig, utrykte EL og IT Forbundet når de i dag møtte statssekretæren i kommunal og distriktsdepartementet.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.