Kan sparke offentlig ansatte

Publisert: 18.07.13

– innholdet kan være utdatert

Tidligere i uka var det generalstreik i Hellas i protest mot lovforslaget, som ble vedtatt med 153 mot 140 stemmer.

Jobbpool

Regjeringens plan er å omplassere 12 500 offentlige ansatte i en såkalt mobil arbeidsstokk innen september. Dersom det ikke er funnet ny jobb i offentlige sektor til dem innen åtte måneder, blir de sparket.

Sint fagbevegelse

Hellas har 11 millioner innbyggere, ledigheten i Hellas er på 27 prosent og to tredeler av ungdommen er uten arbeid. Fagbevegelsen raser over stadig nye kutt i budsjettene og raser mot troikaen IMF, EU-kommisjonen og den europeiske sentralbanken.

Långiverne vil ha pengene sine

Hellas har til nå fått nærmere 1.900 milliarder kroner i krisehjelp fra internasjonale långivere, som er utålmodige og mener greske myndigheter er for trege med å kutte i budsjettene, skriver nrk.no.

Relevante artikler

På forbundskontoret er det ledig en stilling som forbundssekretær innen installasjonsområdet i forhandlingsavdelingen.
På forbundskontoret er det ledig en stilling som forbundssekretær i forhandlingsavdelingen med ansvar for tariffavtalene innen energi- og Spekterområdet.
EL og IT Forbundet er kritisk til mange av regjeringas forslag til endringer i pensjonssystemet. Les vårt innspill fra høringa i Stortingets arbeids- og sosialkomite.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.