Kampanjeuke mot G4S

Publisert: 22.10.13

– innholdet kan være utdatert

Norsk Folkehjelp, Fagforbundet og Palestinakomiteen samarbeider om kampanjen, og har fått bred støtte av blant annet EL & IT Forbundet. 

Det internasjonale selskapet G4S leverer sikkerhetssystemer til israelske fengsler. Her blir palestinere holdt fanget uten lov og dom. Ifølge UNICEF blir palestinske mindreårige utsatt for utbredt, systematisk og institusjonalisert mishandling i flere av disse fengslene. G4S leverer også tjenester til ulovlige bosettinger på Vestbredden. Et samlet internasjonalt samfunn fordømmer bosettingene som et hinder for fred.

Sprer informasjon

I løpet av kampanjeuka vil det spres informasjon om G4S sitt bidrag til den israelske okkupasjonen, og oppfordre norske bedrifter til å slutte å bruke G4S sine sikkerhetstjenester. Det blir arrangert en foredragsturne med Gavan Kelly fra den palestinske menneskerettighetsorganisasjonen Addameer, og Michael Deas, koordinator for Boycott Divestment Sanctions bevegelsen i Europa.

I løpet av uka vil det bli arrangert møter en rekke ulike steder rundt om i landet:

mandag 21. oktober: Oslo
tirsdag 22. oktober: Bergen og Drammen
onsdag 23. oktober: Hamar
torsdag 24. oktober: Bodø og Trondheim 

Gå til kampanjens facewbookside for mer informasjon om de ulike arrangementene, og nyheter om G4S kampanjen.

Relevante artikler

189 forslag til endringer på Landsoverenskomsten for elektrofagene (LOK)

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.