Kampanjer i kø

Publisert: 22.02.11

– innholdet kan være utdatert

På Filippinene gjør det multinasjonale selskapet Dole det det kan – med hjelp av militære – for å knuse en uavhengig, demokratisk fagforening som arbeiderne sjøl har valgt å tilslutte seg. Dette innebærer dødstrusler mot fagforeningsledere og militæres hjemmebesøk  hos arbeiderne. Dole trenger å få en klar beskjed om å oppføre seg.

 
I Tyrkia mister arbeidere ved det indiskeide selskaoet Polyplex jobben fordi de vil ha en fagforening. Mer enn 20 har blitt oppsagt.

I Pakistan har det sveitsisk eide selskapet Syngenta sagt opp fagforeningslederen i bedriften. Han er samtidig president i National Federation of Pakistani Chemical, Energy, and Mine  Workers` Union (PCEM). Si fra til selskapet at det må respektere faglige rettigheter både i Pakistan og Sveits.

Å gå med slitte dongeribukser har blitt en motetrend. Men visste du menneskene som produserer noen av disse buksene, jobber med livet som innsats? Tusenvis av arbeidere har pådratt seg lungesykdommen silikose. Mange av dem er allerede døde. Nå trenger vi din hjelp til å stoppe dette! Derfor starter nettverket Clean Clothes Campaign (CCC) i dag en internasjonal kampanje for å få stoppet sandblåsing av jeans.

Gå til labourstart.org for å støtte kampanjene. 

Relevante artikler

Klokka 04.00 natt til onsdag 17. april ble det brudd i tarifforhandlingene mellom EL og IT Forbundet og NHO på Telenoroverenskomsten
Her kan de lese kravene som EL og IT Forbundet fremmer på Landsoverenskomsten for elektrofagene (LOK).
The Electricians’ and IT Workers’ Union has submitted demands on several fronts.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.