Kampanje mot Deutsche Telekom

Publisert: 08.02.11

– innholdet kan være utdatert

IFSs General Council i Brussel har vedtatt kampanjen.

Utspillet kommer etter at det tyske morselskapet gjentatte ganger har avslått å stoppe T-mobile i USA sin  kampanje for å stoppe organisering blant arbeidstakerne. 
– Vi forventer mer av Deutsche Telekom, sier IFS generalsekretær Sharan Burrow. – Med virksomhet i rundt 50 land, har selskapet etablert fagforeninger for store deler av arbeidsstokken. Men i USA i særdeleshet, bryter selskapet sitt ansvar for å være nøytral mot fagforeninger, og prøver å holde fagforeninger ut av arbeidsplassene. Vi ber rett og slett Deutsche Telekom om å respektere grunnleggende rettigheter for alle som arbeider for dem rundt om i verden, i tråd med internasjonale rettslige standarder. 
 
T-Mobile har til og med engasjert “fagforenings-knusere i USA. Detaljerte bevis for dette ble avslørt i september i fjor gjennom en rapport fra Human Rights Watch. Rapporten er på 130 sider.  
Michael Sommer, president for den tyske nasjonale fagforeningen DGB sentrum, og i IFS, sier:  – Deutsche Telekom har blitt spurt gjentatte ganger på høyeste nivå om å drive T-Mobile USA i tråd med tyske verdier, men det har ennå ikke skjedd noe. Det bør gjelde samme standarder i alle land som hjemme i Tyskland. Derfor vil vi være å sette søkelyset på disse uakseptable aspektene av selskapets virksomhet i USA. 
  
– Deutsche Telekom kan forbedre sitt internasjonale omdømme dramatisk bare ved å sikre at grunnleggende menneskerettigheter for de ansatte blir respektert overalt. Selskapet er ansvarlig for at dette gjennomføres i hele virksomheten. Deutsche Telekom må få en global avtale som garanterer organisasjonsfrihet og rettigheter til kollektive forhandlinger for alle ansatte i alle land, sier Philip Jennings, generalsekretær i UNI Global Union, som representerer arbeidere innen telekom rundt om i verden.

Relevante artikler

189 forslag til endringer på Landsoverenskomsten for elektrofagene (LOK)

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.