Kabelmontørene i mål

Publisert: 09.10.20
(Endret: 23.05.22)

Partene i forhandlingene på Kabelmontøroverenskomsten kom til enighet torsdag ettermiddag.

– Vi er tilfreds med resultatet, forteller Fred Løvli, leder av forhandlingene for EL og IT Forbundet. 

Økonomien i oppgjøret og tekstene om forskuttering av sykepenger er i tråd med frontfaget. 

– Våre medlemmer på overenskomsten er i stor grad reisemontører som har veldig mange reisedøgn i ut og innland, det har derfor vært avgjørende å få til en felles forståelse at reise til og fra anlegg kun unntaksvis kan legges til helg, helgedager eller avtalte fridager. Når en er borte fra hjemmet i ukesvis så er det lett å forstå at hver fridag blir viktig sier Løvli. 

Kabelmontøroverenskomsten omfatter de som jobber med å, montere, skjøte, reparere og vedlikeholde store overføringskabler, i stor grad sjøkabler og infrastrukturen rundt dette.

I tillegg til Løvli så bestod EL og IT Forbundets forhandlingsutvalg av Jens Arne Finnstun og Christian Munkhaugen. 

Relevante artikler

Et historisk høyt kronetillegg ble resultatet etter årets lønnsforhandling i Energiavtale 1.
– Vi har fått gjennomslag for å løfte hele laget, sikre likelønn og utjevne forskjeller, sier Egil André Aas, leder i LO Stat.
LO kommune krever økt lønn for hele laget av kommuneansatte, samtidig som de med lav lønn må få et ekstra løft. – Vi må godt over rammen fra privat sektor i KS-oppgjøret, sier LO Kommunes leder.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.