Kaba-streiken er over – Montørene fikk tariffavtale

Publisert: 16.12.16

– innholdet kan være utdatert

10. november gikk ti montører i Kaba Møllerundall Trondheim ut i streik for opprettelse av tariffavtale. Mandag er de tilbake på jobb. Kravet ble innfridd etter 6,5 timer med forhandling hos meklingsmannen i går og halvannen time i dag.

– Det er topp stemning. Og nå er det jul og alt. Folk gleder seg til å komme tilbake på arbeid og en normal hverdag, sier Eystein Garberg, leder i Elektroarbeidernes Fagforening Trøndelag til Nettverk.

Konflikt var tilspisset til tider, men klimaet i selve forhandlingene beskrives som bra. Nå ser EL og IT framover.

– Nå starter jobben med å gjøre tariffavtalen til mer enn et papir. Det må gjøres mye for å komme i mål med det klubben ønsker av reelle forbedringer, sier Garberg.

Tusen takk for støtten

EL og IT har hatt en innsamlingskampanje til de ti (nå forhenværende) streikende i Kaba. Garberg avslørte aksjonens resultat for montørene i går, og han forteller at de ble helt målløse.

Fagbevegelsen var akkurat på nippet til å effektuere en sympatiaksjon med hjelp fra Transportarbeiderforbundet via Post Nords anlegg på Alfaset i Oslo.

 

Relevante artikler

Ytterligere 15.509 kan bli tatt ut i streik, med 2530 fra EL og IT Forbundet, hvis ikke partene blir enige under mekling i dag.
10 900 kr lønnstillegg, økning i reisetillegget ved overnatting, og tydeligere vern av ansattes fritid er noen av resultatene fra forhandlingene i Energiavtale I.
Drøyt 3140 elektrikere ved 61 bedrifter vil bli tatt ut i det første streikeuttak dersom elektriker-meklingen ikke fører fram denne uken.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.