Justert forskrift om verneombud

Publisert: 12.05.11

– innholdet kan være utdatert

Det har vært sterk motstand fra NHO sentralt mot ordningen, men nå har NHO og departementet/arbeidsminister Hanne Bjurstrøm forhåpentlig løst den knuten.

Ansettelsesforhold

Det blir nok en del diskusjoner om ansettelsesforholdet. Regionale vernombud i bygg og anlegg har fungert siden 1981 og disse er ansatt i forbundene. Men, nå er ordningen på plass med virkning fra dags dato.

LO-skryt

Regjeringen og arbeidsminister Hanne Bjurstrøm har levert godt politisk håndverk, melder LO-nestleder Tor-Arne Solbakken i en pressemelding.

Instruksjonsmyndighet

Ordningen skal som forutsatt finansieres av arbeidsgiverne. Selv om ombudene får et formelt ansettelsesforhold i Arbeidstilsynet, skal ombudene utøve sitt arbeid uavhengig av tilsynets øvrige virksomhet. Den faglige instruksjonsmyndigheten legges derfor til Fondsstyret for regionale vernombud.

Lenke til forskriften.

Relevante artikler

EL og IT Forbundet og Hemit HF er enige om opprettelse av tariffavtale og hovedoppgjøret 2022.
Natt til 15. juni ble det enighet i meklingen om lønns- og arbeidsbetingelsene til EL og IT Forbundets medlemmer i selskapet OneCo Networks.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.