IT-meklingen i gang

Publisert: 19.10.20
(Endret: 23.05.22)
Foto: Leif Martin Kirknes/Nettverk/FriFagbevegelse.

I dag møter EL og IT Forbundet arbeidsgiverorganisasjonen Abelia til mekling. Forhandlingene brøt sammen tidligere i september, men forhandlingsleder for EL og IT er positiv til at partene skal komme til enighet. 

Vi går inn i meklingen med rimelige krav om likebehandling når det gjelder lønnssystem og arbeidstid, ivaretagelse av psykisk helse og heving av minstelønn, forteller Torbjørn Sundal, leder av EL og IT Forbundets forhandlingsutvalg.

Meklingen påvirker over 1.000 arbeidstakere i IKT-bransjen, og partene har til natt til onsdag 21. oktober til å bli enige. 
Fokuset vil være på å finne gode løsninger, og vi er optimistiske på at vi ikke tvinges ut i streik på krav som burde være relativt enkelt å finne løsninger på, mener Sundal.

Les mer: John Christian Hanssen i Evry er klar for streik, men erkjenner at det er lenge siden sist (Nettverk/FriFagbevegelse).

Skulle det bli brudd, vil tidligste streiketidspunkt være onsdag morgen.

Relevante artikler

Klokka 04.00 natt til onsdag 17. april ble det brudd i tarifforhandlingene mellom EL og IT Forbundet og NHO på Telenoroverenskomsten
Her kan de lese kravene som EL og IT Forbundet fremmer på Landsoverenskomsten for elektrofagene (LOK).
Et historisk høyt kronetillegg ble resultatet etter årets lønnsforhandling i Energiavtale 1.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.