Irak: Statsråd stenger alle fagforeningskontorer

Publisert: 03.08.10

– innholdet kan være utdatert

Ordren forbyr “alle fagforeningsaktiviteter i departementet, dets kontorer og arbeidsplasser”, og bemyndiger politiet til å “stenge alle fagforeningskontorer og ta kontroll over fagforeningenes eiendeler og dokumenter, møbler og datamaskiner”.

Lederen i britisk LO – Trades Union Congress – har anmodet den irakiske regjeringen om å trekke tilbake ordren og tillate fagbevegelsen å operere fritt under en arbeidsrettslovgivning som er i tråd med ILOs anbefalinger.

Irakisk fagbevegelse oppfordrer fagforeningsmedlemmer over hele verden til å protestere. Du kan gjøre det ved å sende protest til myndighetene nå.

Gå inn på Labourstart for å sende din protest.

Relevante artikler

Trenger du håndverker? Da er det lurt å tenke gjennom spørsmålet som nå stilles i den nasjonale Tettpå-kampanjen. Kampanjen skal hjelpe forbrukerne å velge seriøse håndverkere.
Med et solide ja-flertallet i Energiavtale 1-uravstemningen er EL og ITs sentrale tariffoppgjør ferdig. – En stor takk til alle tillitsvalgte og medlemmer, skriver Bjørn Fornes i denne hilsenen.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.