Ingen EU-trygd

Publisert: 29.10.13

– innholdet kan være utdatert

Etter intern motstand i Kommisjonen ble forslaget liggende i en av de mange skuffene i Berlaymont-bygningen. Kommisæren som sto bak forslaget, Laszlo Andor, fikk ikke nok støtte av sine 27 kolleger til forslaget som har vært klart i flere måneder.

Forslaget dreide seg ikke å innføre et felles ledighetstrygdnivå likt for bulgarere og luxembourgere. Det dreide seg enten om at EU skulle kunne toppe opp en nasjonal ledighetstrygd, eller ta deler avregningen for ledighetstrygden i land hvor ledigheten vaser særlig høy.I USA dekker det føderale budsjettet 50 prosent av delstatenes utgifter til ledighetstrygd.

I økonomenes kjølig fagspråk omtales, slike og andre ytelser, som “økonomiske stabilisatorer”, siden de tar sikte på å opprettholde kjøpekraften også i krisetider. Særlig når ledigheten i en rekke land er høy og det er kraftig press på å holde offentlige utgifter nede, samtidig som skatteinntektene faller, kunne dette vært en løsning for å gi en viss stimulans. Men flertallet i Kommisjonen så det annerledes.

Relevante artikler

Kl. 1800. torsdag 23. mai brøt EL og IT Forbundet forhandlingene med Abelia om IKT-overenskomsten.
Dersom meklingen mellom EL og IT Forbundet og NHO Elektro ikke fører fram skal det streikes i disse bedriftene.
Onsdag 22. mai startet forhandlingene mellom EL og IT Forbundet og Fornybar Norge i Næringslivets Hus i Oslo.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.