Ingen allmenngjøring av landsoverenskomsten for elektrofagene

Publisert: 21.12.10

– innholdet kan være utdatert

Det betyr at det ikke finnes noen lovfestet minstelønnssats innen elektrobransjen noe sted i landet. Det får størst konsekvenser for uorganiserte og spesielt utenlandske elektroarbeidere.

– Dette er kritisk og synliggjør det vi tidligere har uttalt om allmenngjøringsforskriften. Slik forskriften er utformet per i dag er den ikke noe effektivt virkemiddel. Det er spesielt kravet om dokumentasjon som hindrer en effektiv behandling og avgjørelse, sier forhandlingsleder Jan Olav Andersen.

Andersen beklager sterkt Tariffnemndas kjennelse og innser at nok en gang må forbundet, med drahjelp fra LO, arbeide for å forbedre forskriften.

– Og vi må intensivere arbeidet med å organisere elektroarbeidere for å få dem over på tarifflønn, understreker forhandlingsleder Andersen.

Relevante artikler

Trenger du håndverker? Da er det lurt å tenke gjennom spørsmålet som nå stilles i den nasjonale Tettpå-kampanjen. Kampanjen skal hjelpe forbrukerne å velge seriøse håndverkere.
Med et solide ja-flertallet i Energiavtale 1-uravstemningen er EL og ITs sentrale tariffoppgjør ferdig. – En stor takk til alle tillitsvalgte og medlemmer, skriver Bjørn Fornes i denne hilsenen.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.