Imponert over pågangsmotet

- innholdet kan være utdatert

Spesielt inntrykk gjorde Hector Sanchez (t.h)og Dario Faustino Cardenas som akkurat er sluppet ut av fengsel.


 
Dario ble fengslet for faglig aktivitet og satt to måneder i varetekt og tiltales for forbrytelser som kan gi 20 år i fengsel.
Hector ledet en demostrasjon mot sin arbeidsgiver. Han ble umiddelbart sparket av selskapet etter og arbeidsgiver startet også en trusselkampanje mot ham. Dette var i 2011 og november samme år ble han stoppet av paramilitære, bundet og banket opp og med klar beskjed om at han skulle passe seg.
– Tross alt dette fortsatte Hector sine faglige aktiviteter. Det er imponerende hvordan de opprettholder mot og kampvilje for et bedre arbeidsliv, sier Felix.
Tilsammen fikk Hector 14 drapstrusler og alle ble anmeldt og på grunn av truslene flyttet han familien til hovedstaden Bogota.
Selv om alle truslene ble anmeldt, fulgte ikke myndighetene om anmeldelsene. Tvert om ble han anklaget for å ha kidnappet 5 000 personer (de som deltok i demonstrasjonen), med en strafferamme på 45 år.
Han ble arrestert og satt i høyrisikofengsel i ett år før han ble løslatt.
– Både Hector og Dario ble løslatt etter at fagbevegelsen internasjonalt engasjerte seg i deres sak. Uten denne støtten hadde de antageligvis vært tapt. De trenger fortsatt vår støtte og de er bare to av mange som trenger slik støtte. Det viser at internasjonal oppmerksomhet er viktig og at de ulike kampanjene til støtte for tillitsvalgte virker, sier forbundsleder Felix.