ILO-sjef frykter opprør

Publisert: 26.10.12

– innholdet kan være utdatert

Guy Ryder er nyvalgt som ILO-sjef og er den første som er valgt med en bakgrunn i fra fagbevegelsen. ILO, den internasjonale arbeidsorganisasjonen, er et trepartsorgan i FN-systemet, med myndigheter, arbeidsgivere og arbeidstakere fra hele verden.

Ryder tar fatt på oppgavene da ILOs rolle på samme tid både kritiseres og er mer nødvendig enn før. Finanskrisen har skapt en masseledighet verden over som man ikke har sett på flere tiår. 30 millioner flere på ti år. ILO samler tall fra alle verdens land.

I Europa er det nå 25 millioner uten arbeid, omtrent som befolkningen i alle de fem nordiske landene til sammen. Ungdomsledigheten ligger over 50 prosent i Spania og Hellas. 75 millioner unge mangler arbeid verden over. Bare i Kina melder det seg hvert år 27 millioner unge og ny arbeidstakere hvert år! 900 millioner i verden lever for mindre to dollar dagen, ca. 12 kroner. Det mangler ikke på oppgaver for den nye generalsekretæren og ILO.

Relevante artikler

1. januar 2024 fornyes forsikringene i medlemskapet ditt og du får nye vilkår.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.