IFS fordømmer trakassering i Iran

Publisert: 25.11.10

– innholdet kan være utdatert

Ifølge informasjon fra den internasjonale faglige samorganisasjonen (IFS), har november vært en forferdelig måned for fagorganiserte i Iran. Mandag 23, ble Morteza Komsari, medlem av Vahed Syndicate, arrestert. Mandag 17. november ga domstolen i Shush seks måneders fengsel for tre Haft Tapeh arbeidere, Alireza Saeedi, Behrooz Mollah Zadeh og Behrooz Nikoofar, for “fornærme lederen”. Den 9. november ble Homayoun Jabari holdt i Rajai Shahr fengselet i elleve dager. Den 3. november var Saeed Torabian, kommunikasjonsdirektør i bussarbeidernes fagforening, Gholamreza Gholamhosseini, angrepet i en internett kafé.
 
I et brev sendt til iranske myndigheter, oppfordrer IFS lederen av den islamske republikken, Mahmoud Ahmadinejad, å gjøre det som er nødvendig for å stoppe trakasseringen av fagforeningsmedlemmer. Han oppfordres også å slippe Mansour Osanloo og alle andre arresterte fagorganiserte som fortsatt er i fengsel bare fordi de utøver sine legitime rettigheter.
“Som medlem av ILO, har Iran forpliktelser å oppfylle, slik som respekt for organisasjonsfrihet og respekt for alle de grunnleggende rettighetene til fagorganiserte, sier Sharan Burrow, IFS generalsekretær.

Les brevet IFS har sendt til Iran her.

Relevante artikler

EL og IT Forbundet og Nelfo har etablert ei felles støtteordning for rekruttering av kvinner til elektrobransjen.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.