IFS ber FN trappe opp

Publisert: 30.08.11

– innholdet kan være utdatert

Mer enn 12.4 millioner mennesker i Djibouti, Etiopia, Kenya og Somalia er i dag rammet av hungersnød. Det er den mest alvorlige matkrisen i sitt slag i verden på flere tiår.

Ifølge informasjon mottatt av IFS fra en fagforening på oppdrag i regionen er situasjonen forverret. Hungersnøden legger store hindringer for fred og utvikling i regionen på kort og lang sikt. Den fundamentalistiske gruppen Al Shabaabs voldshandlinger gjør situasjonen enda verre.

Hjelpen må økes

Gjeldende innsats er betydelig, men ikke tilstrekkelig, og en stor økning i den humanitære hjelpen er helt nødvendig. Nye nødleire må åpnes da kapasiteten på eksisterende leirene ikke lenger er tilstrekkelig.

IFS understreker også behovet for at FN sikrer et riktig fokus på og støtte til den nasjonale kapasiteten på offentlige tjenester i de berørte landene. Disse må yte vitale tjenester, spesielt helsetjenester.

Fagforeningen på oppdrag i området oppdaget at i Somalia, episenteret av hungersnøden, har noen av arbeiderne på sykehuset ikke fått lønn på åtte måneder. Dette er tilfellet ved Baidoa-sykehuset, 250 km fra Mogadishu, der det er mer enn 10.000 syke mennesker som venter på medisinsk behandling.

– Det internasjonale samfunnet må kjenne sitt ansvar, under ledelse av FN og i samarbeid med Den afrikanske union. Det er behov for en stor økning i støtten og tiltak for å bistå helse og andre viktige offentlige tjenester. En effektiv strategi for å takle den globale ubalanser i matproduksjon og tilgjengelighet må utarbeides, sier IFS generalsekretær Sharan Burrow.

EL & IT Forbundet støtter

– Vi har bevilget 10.000 kroner fra forbundets sentralt til hjelpearbeidet på Afrikas Horn. Flere av våre distrikter og fagforeninger har også bevilget penger. Vi stiller oss bak kravet om økt innsats fra verdenssamfunnet for å lette på situasjonen for befolkningen i den krisen de står midt i, sier nestleder i EL & IT Forbundet, Vidar Hennum.

Les brevet fra IFS til FN på IFS sine hjemmesider.

Relevante artikler

Klokka 04.00 natt til onsdag 17. april ble det brudd i tarifforhandlingene mellom EL og IT Forbundet og NHO på Telenoroverenskomsten
Her kan de lese kravene som EL og IT Forbundet fremmer på Landsoverenskomsten for elektrofagene (LOK).
The Electricians’ and IT Workers’ Union has submitted demands on several fronts.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.