IA-samarbeidet fortsetter

Publisert: 01.07.13

– innholdet kan være utdatert

Arbeidsgruppen har bestått av avtalepartene i IA-samarbeidet. Gruppens oppdrag har vært å oppsummere erfaringer med IA-samarbeidet så langt.

Gruppen har også kommet med anbefalinger om temaer og problemstillinger som utgangspunkt for de kommende forhandlingene om ny IA-avtale.

Positiv effekt

-IA-samarbeidet  sentralt og lokalt har over tid bidratt positivt til inkluderingsarbeidet i virksomhetene og den nedgangen i sykefraværet vi har sett den siste avtaleperioden, sier LOs førstesekretær Peggy Hessen Følsvik.

Langsiktig arbeid fungerer

– Langsiktig og systematisk arbeid virker.  LO er derfor fornøyd med arbeidsgruppens anbefalinger om å videreføre dagens målgrupper for IA-avtalen.  Videre at det forebyggende arbeidsmiljøarbeidet i større grad  legges til grunn i det praktiske arbeidet med IA-avtalen.  Vi er også fornøyd med at arbeidsgruppen foreslår at det må gjennomføres tiltak for styrke tillitsvalgtes og verneombudets rolle i de kommende IA-forhandlingene, sier Hessen Følsvik.

Relevante artikler

EL og IT Forbundet er tilstede med egen stand på Eliaden på Lillestrøm 28-30 mai.
Etter tre dager med forhandlinger ble EL og IT Forbundet og Fornybar Norge enige.
Kl. 1800. torsdag 23. mai brøt EL og IT Forbundet forhandlingene med Abelia om IKT-overenskomsten.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.