IA-samarbeidet fortsetter

Publisert: 01.07.13

– innholdet kan være utdatert

Arbeidsgruppen har bestått av avtalepartene i IA-samarbeidet. Gruppens oppdrag har vært å oppsummere erfaringer med IA-samarbeidet så langt.

Gruppen har også kommet med anbefalinger om temaer og problemstillinger som utgangspunkt for de kommende forhandlingene om ny IA-avtale.

Positiv effekt

-IA-samarbeidet  sentralt og lokalt har over tid bidratt positivt til inkluderingsarbeidet i virksomhetene og den nedgangen i sykefraværet vi har sett den siste avtaleperioden, sier LOs førstesekretær Peggy Hessen Følsvik.

Langsiktig arbeid fungerer

– Langsiktig og systematisk arbeid virker.  LO er derfor fornøyd med arbeidsgruppens anbefalinger om å videreføre dagens målgrupper for IA-avtalen.  Videre at det forebyggende arbeidsmiljøarbeidet i større grad  legges til grunn i det praktiske arbeidet med IA-avtalen.  Vi er også fornøyd med at arbeidsgruppen foreslår at det må gjennomføres tiltak for styrke tillitsvalgtes og verneombudets rolle i de kommende IA-forhandlingene, sier Hessen Følsvik.

Relevante artikler

Trenger du håndverker? Da er det lurt å tenke gjennom spørsmålet som nå stilles i den nasjonale Tettpå-kampanjen. Kampanjen skal hjelpe forbrukerne å velge seriøse håndverkere.
Med et solide ja-flertallet i Energiavtale 1-uravstemningen er EL og ITs sentrale tariffoppgjør ferdig. – En stor takk til alle tillitsvalgte og medlemmer, skriver Bjørn Fornes i denne hilsenen.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.