Høyeste krafteksport siden 2000

Publisert: 05.07.12

– innholdet kan være utdatert

Nettoeksporten var 5,2 TWh i andre kvartal i år, mot en nettoimport på 0,6 TWh i tilsvarende kvartal i fjor. Mildt vær, mye vann i magasinene og fortsatt mye snø i fjellet bidro til at prisene holdt seg lave.

I gjennomsnitt var kraftprisene i andre kvartal rundt 20 øre/kWh i Sør-Norge, mens prisene var rundt 22 øre/kWh i Midt-Norge og 21 øre/kWh i Nord-Norge. Det er omtrent halvparten av prisnivået i tilsvarende kvartal i fjor.

I fremtidsmarkedet ble det handlet kraft til 21 øre/kWh og 30 øre/kWh for henholdsvis tredje og fjerde kvartal. Prisen på disse kontraktene har falt i andre kvartal.

Magasinfyllingen var høyere enn normalt ved inngangen til andre kvartal, men falt til normalt nivå i begynnelsen av kvartalet som følge av lite snøsmelting.

NVE publiserer sin ordinære rapport om kraftmarkedet i andre kvartal over sommeren.

Relevante artikler

Trenger du håndverker? Da er det lurt å tenke gjennom spørsmålet som nå stilles i den nasjonale Tettpå-kampanjen. Kampanjen skal hjelpe forbrukerne å velge seriøse håndverkere.
Med et solide ja-flertallet i Energiavtale 1-uravstemningen er EL og ITs sentrale tariffoppgjør ferdig. – En stor takk til alle tillitsvalgte og medlemmer, skriver Bjørn Fornes i denne hilsenen.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.