Helse Bergen og sosial dumping

Publisert: 26.06.15
(Endret: 07.03.22)

– innholdet kan være utdatert

Helse Bergen møtte Elektroarbeidernes fagforening torsdag og temaet var hvordan Helse Bergen kunne bidra i situasjonen som har oppstått.

I en melding på nettsiden til Helse Bergen skrives det at Helse Bergen ikke kan overta kravet fra elektrikerne som ikke har fått lønnen de ble lovet. 

– Vi kan ikke overta Enemonas ansvar, men vi kan støtte arbeiderne i prosessen med å få det de har krav på, sier personal- og organisasjonsdirektør Trond Søreide.

Ble advart av NELFO

Bergens Tidende skriver forøvrig i en sak 25. juni at NELFO advarte Helse Bergen mot å engasjere det bulgarske selskapet. 

– Vi ga Helse Bergen en tydelig advarsel, sier regionsjef i NELFO, Morten Mjeldheim til BT.

Årsaken er at det måtte være noe feil med det bulgarske selskapet fordi prisen var så mye lavere enn antatt pris. 

– Prisen var lavere enn det materialet ville koste, sier Mjelde.

Relevante artikler

EL og IT Forbundet er kritisk til mange av regjeringas forslag til endringer i pensjonssystemet. Les vårt innspill fra høringa i Stortingets arbeids- og sosialkomite.
Livesending fra dagskonferanse med temaet «Pensjonsordningene – fra Folketrygden til tjenestepensjoner og AFP».
EL og IT Forbundet ønsker et totalforbud mot bemanningsbransjen, men forslagene som regjeringen har sendt på høring er allikevel et stort og positivt skritt i riktig retning.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.