Heismontørene i Orona kjemper for tariffavtale

Publisert: 19.04.18

– innholdet kan være utdatert

Heismontørenes Fagforening (HMF) ga en tydelig beskjed til ledelsen i heisbedriften Orona Norway onsdag morgen. HMF er lei av at klubben i Orona har måttet kjempet i 13 måneder uten å få tariffavtale.

Spontant stilte heismontører fra ulike bedrifter opp ved et møte Orona Norway hadde på Mastemyr Hotell. Det gjorde heismontørene for å vise hva de mener om å nekte 17 HMF-medlemmer en overenskomst.

-Vi støtter våre medlemmer, og spesielt de tillitsvalgte, som ikke får gjennom et rettmessig krav. Orona er det eneste internasjonale heiskonsernet i Norge som ikke har tariffavtale, sier Markus Hansen, leder av Heismontørenes Fagforening, til Nettverk

Det har vært utallige møte for å få til en avtale, uten resultat.

– Dette er en kamp for både heisbransjen og hele fagbevegelsen, sier Hansen.

De fleste bedrifter ser positivt på de ansattes initiativ til tariffavtale, og setter pris på medarbeidere som ønsker være med på å videreutvikle sin egen arbeidsplass. Men ikke heisbedriften Orona, altså.  EL og IT Forbundet og våre tillitsvalgte var til sammen med på å opprette tariffavtaler i 66 nye bedrifter i 2017.

Om bedriften

Orona er et spansk heiskonsern som har vært representert i det norske markedet siden 2015. Dette året kjøpte konsernet seg blant annet opp i firmaet Elevator AS.

Operation manager i Orona Norway AS, Glenn Bergli Selvig, hadde onsdag ettermiddag ikke besvart Nettverks henvendelse for en kommentar.

Relevante artikler

Ytterligere 15.509 kan bli tatt ut i streik, med 2530 fra EL og IT Forbundet, hvis ikke partene blir enige under mekling i dag.
10 900 kr lønnstillegg, økning i reisetillegget ved overnatting, og tydeligere vern av ansattes fritid er noen av resultatene fra forhandlingene i Energiavtale I.
Drøyt 3140 elektrikere ved 61 bedrifter vil bli tatt ut i det første streikeuttak dersom elektriker-meklingen ikke fører fram denne uken.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.