Heis-forhandlingene i gang

Publisert: 24.09.20
(Endret: 23.05.22)
Foto: Leif Martin Kirknes/Nettverk/FriFagbevegelse.

I dag startet forhandlingen om overenskomst for heisfaget. Hvordan ny teknologi skal implementeres på arbeidsplassen, og retningslinjene for gjennomføring av rivningsarbeid er noen av punktene det skal forhandles om.

– Det er ikke enkle temaer som skal forhandle om, men vi er positive til at vi skal komme til enighet, sier Kim Andre Arnesen, leder for EL og IT Forbundets forhandlingsdelegasjon.

Les mer: Heismontørene vil rydde opp i teknologikonflikt. (Nettverk/FriFagbevegelse)
Les mer: Krav ved tarifforhandlingene 2020.

Ansatte ved 11 heisbedrifter berøres av forhandlingene som skal gå over to dager. Fristen er fredag 25. september kl 16.00. Skulle partene ikke komme til enighet vil forhandlingene gå til mekling.

Ansatte ved disse bedriftene er berørt av forhandlingene
Alimak Group Norway AS
Gm Heis AS
Heis1 Tromsø AS
Ing. Stein Knutsen AS
Kone AS
Orona Norway AS
Otis AS
Schindler AS
Stiftelsen Heisbransjens Utdanningssenter
Thyssenkrupp Elevator AS
Uniheis AS

Relevante artikler

Et historisk høyt kronetillegg ble resultatet etter årets lønnsforhandling i Energiavtale 1.
– Vi har fått gjennomslag for å løfte hele laget, sikre likelønn og utjevne forskjeller, sier Egil André Aas, leder i LO Stat.
LO kommune krever økt lønn for hele laget av kommuneansatte, samtidig som de med lav lønn må få et ekstra løft. – Vi må godt over rammen fra privat sektor i KS-oppgjøret, sier LO Kommunes leder.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.