Hallem er optimist

Publisert: 01.03.11

– innholdet kan være utdatert

Dette skriver Nettverk på sine hjemmesider.

Sissel Hallem var en av hovedvitnene da de første rettssakene mot Eltel startet i Haugaland tingrett i forrige uke.

Årsaken til rettssakene er Telenors nye fylkesmodell der de kun vil ha en entreprenør i hvert fylke.

Tidligere opererte både Relacom, Eltel Networks og Sønnico i alle fylker, og den nye modellen har ført til en rasering av arbeidsrettighetene til telemontørene. Rundt 400 EL & IT-medlemmer fra de tre telemontørselskapene har mottatt oppsigelser. Og selv om mange heldigvis fått samme type jobb i selskapet som overtok i hjemfylket, men ingen har fått med seg opparbeidede rettigheter som for eksempel ansiennitet. Grunnen er at dette ikke ble håndtert som en virksomhetsoverdragelse, noe EL & IT krever.

– Jeg berømmer de medlemmene som kjører sakene for alle de ansatte. Dette er en så viktig prinsipiell sak for oss, og vi kommer ikke til å gi oss før vi får det vi krever, slår Hallem fast. EL & ITere fra alle bedrifter står samlet i saken. I Haugaland frontet medlemmer fra Relacom saken, mens det i Bergen i neste uke er Sønnico-medlemmenes tur.

– Dette er greit, det er ikke nødvendig med 30 rettssaker rundt det som gjelder det samme prinsippet. Det viktigste for oss er at vi vinner frem med kravene våre, slår Hallem fast.

Nå som sakene er ferdige i Haugesund, er det bare for Hallem å avvente utfallet. Dommen faller om noen uker. Hallem velger å være optimistisk.

Les mer på Nettverk1.no.

Relevante artikler

Regjeringen foreslår å doble de statlige tilskuddene til Fair Play Bygg i revidert nasjonalbudsjett.
Etter mekling er EL og IT Forbundet og NHO enige i forhandlingene på Telenoroverenskomsten.
– Forhandlingsviljen må økes betraktelig om dette ikke skal ende i konflikt.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.